keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Aurinkopäivän nopea välipala

Koko viikon on saatu nauttia ihanasta auringosta ja lämmöstä. Ajatella, että on tosiaan vasta maaliskuun puoli väli! Voi kun sitä takatalvea ei enää tulisi. Lapset on jo ottaneet trampoliinin käyttöön, se jos mikä on varma kevään merkki! Pää on täynnä uusia ideoita pihan suhteen enkä malta odottaa enää! Tässä yksi helppo ja hyvä välipala kaikille pihapuuhaajille!Meillä suositaan kasvisruokaa ja pääasiassa sitä kotona syödäänkin päivittäin. Minä ja lapset syödään myöskin kalaa ja kaikki käytämme maitotuotteita. Lapset syövät koulussa normaalin liharuoan mutta kotona en ole enää muutamaan vuoteen tehnyt erikseen liha- ja kasvisruokaa kuten ennen tein. Aika paljon on tullut kokeiltua erilaisia versioita, jotta myös lapsille maistuisi. Soijapihvit on yksi lemppareista ja niitä onkin helppo tehdä kerralla muutama pellillinen. Meillä niitä syödään ihan välipalanakin leivän välissä.

Soijarouheen turvottamiseen olen käyttänyt veden lisäksi pastakastiketta. Pastakastikkeen keksittyäni pihveistä tuli täydellisiä! Mausteiden merkitystä soijaresepteissä ei voi liikaa kyllä korostaa! Jos mausteita on liian vähän, jää kyllä pihvit syömättä. Tykkään kovasti ruoan laitosta ja etenkin leipomisesta mutta kokkina olen sellainen mututuntumalla tekijä. Mittoja en liiemmin käyttele joten tämäkin ohje on sellainen " kaikki vaan äkkiä sekaisin ja uuniin" ohje :)

-Turvota soijarouhe vedellä ja lisää vielä mukaan pastakastiketta.
 (reilusti ettei taikina jää liian jäykäksi)

- Paprikamaustetta, mustapippuria, ruususuolaa, valkosipulin kynsi murskattuna ja loraus oliiviöljyä.

- Juustoraastetta oman maun mukaan.
( itse käytän vahvan makuista).

- Taikinan sekaan voi laittaa myös siemeniä.
 (itse olen laittanut chian tai sesamin siemeniä)

 - Muotoile pihveiksi ja laita uuniin noin puoleksi tunniksi.
( pari sataa astetta).

Minulla on tapana vielä ruskistaa pihvit uunissa olon jälkeen. Juustoraaste pitää pihvit hyvin kasassa ja paistaminen helpottuu. Ja eikun pihvi lisukkeineen ruisleivän väliin ja nam!                                                                       


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti